Javornická dělostřelecká garda
.
Úvod
Historie
Kalendář
Zbrojnice
Reporty
Kniha návštěv
Mecenáši
Kontakty




Putování na bitvu v Nyse

Poslední červencový čtvrtek vzbudili naši milí gardisté v Javorníku nebývalý rozruch. Lidé se zastavovali na rozpálené cestě. Lidé vybíhali z obchodů i restaurací. Ten i druhý horký den míjela pomalu jedoucí auta zvláštní průvod. Co se vlastně dělo? To jenom členové Javornické dělostřelecké gardy zkoušeli realizovat jeden bláznivý nápad.
V kompletní výstroji rakouských dělostřelců z období napoleonských válek jsme s výzbrojí a kanonem, který táhla kobylka Zuzanka, v letním hicu urazili od naší gardistické garáže až do více než 30km vzdálené pevnosti Fort II v Nyse. Další fotografie z pochodu na Nysu a bitvy samotné si můžete prohlédnout na stránkách www.jdg.cz. Malým předkrmem budiž fotografie pana Štrajta. Nejen kameramanem naší výpravy se stal pan Stibor, kterému patří naše díky mimo jiné i za zajištění noclehu...
Poděkování patří manželům Verešovým za zapůjčení kobylky Zuzanky, bez které bychom do Nysy došli jenom stěží. Naše díky patří též všem, kteří nás podporují, drží nám palce a napomáhají v naší činnosti.

za JDG sepsal: Lomi

   
Poslední aktualizace (novinky)  Poštovní kurýr